Vilka är vi?


Två distansryttare som under höstens kalla månader började diskutera hur vi skulle kunna hjälpa svensk distansritt att utvecklas, att försöka motivera ekipagen att våga ta ett steg till uppåt i klasserna, att stötta de nationella ritternas arrangörer.
Svaret blev en cup!


Tempocupens syfte är att främja tillväxten och öka intresset för distansritten som sport.

Denna cup är inte knuten till en viss geografisk plats eller tävling vilket gör cupen tillgänglig för alla distansryttare.


Tempocupen baseras på temporittsbestämmelserna vilka utgår från hästen välmående i sporten. Begränsade hastigheter, att rida taktiskt och anpassat efter hästens förmåga är framgångsfaktorerna!


Vi hoppas att intresset för cupen kommer växa och att detta är en cup som kan följa utvecklingen av sporten under kommande år.

   __________________________________________________________


Alexandra är ansvarig för sponsorerna

Vill ditt företag eller din klubb sponsra Tempocupen 2022 så hör av er, alexandra@tempocupen.se


Caroline är ansvarig för resultatrapporteringen.

caroline@tempocupen.se

Alexandra Norberg

Distansryttare sedan 2008.


Vad gillar du med distansridningen?

Att rida distans kräver att man har kontroll på allt så som utrustning, träning, sin egen kropp och ett bra team som är delaktiga. När allt klaffar och man får en godkänd ritt, den känslan är obeskrivlig. Samtidigt som man firar med sitt team är man minst lika glad för alla andra som får uppleva samma känsla på en tävling! Det finns en kamratskap och ett stöd i distansryttare, vi tävlar mot varandra men vi glädjs åt andras framgångar och stöttar varandra i motgångar!


Vad hoppas du den här cupen ska bidra till för svensk distansridning?

Jag hoppas att denna cup ska öka intresset för distansritt men också motivera ekipage att ta ett steg upp i klasserna! Om vi ökar antalet tävlande ekipage kommer vi även öka antalet tävlingar i Sverige.

Caroline Pont

Distansryttare sedan 1999.


Vad gillar du med distansridningen?

Att få spendera tid med min häst framför allt. Att vi tillsammans gett oss möjligheten att klara av utmaningarna som distansen innebär. Att få möjligheten att uppleva naturen på ställen jag kanske annars aldrig hade besökt.

Jag har sett distansens olika förändringar under många år nu och det viktigaste som jag ser nu är att grunden i distansen hela tiden finns där; att fullfölja är att segra!


Vad hoppas du den här cupen ska bidra till för svensk distansridning?

Min intention med cupen är att fler ryttare ska våga ta ett steg upp i klasserna, oavsett vilken nivå dom är på nu. Och att försöka visa på att taktisk, anpassad, smart ridning på tävlingar föder framgång och hållbarhet hos hästarna.